קורות חיים
אריק - מאיר פריד, נולד באופנבך שעל נהר המיין בגרמניה, ביום 11.7.1913.
משפחתו חיה דורות רבים בגרמניה וחשה עצמה חלק מהתרבות והחברה הגרמנית.
אביו זיגמונד פריד, היה בעל מפעל לייצור מעדני בשר ואימו ז'ני הס, עזרה בחנות המשפחה.
המשפחה ניהלה אורח חיים מתבולל, פועלי בית-החרושת היו גרמנים ולכן המפעל
שבת בימי ראשון. רק בראש-השנה, יום-הכיפורים ופסח, שבת המפעל על פי הלוח העברי.
אביו של מאיר, זיגמונד שירת כחייל גרמני במלחמת העולם הראשונה.
מאיר קיבל חינוך גרמני אזרחי ומושגיו ביהדות היו קלושים.
בהיותו ספורטאי מצטיין, וקפטן הסירה המנצחת בתחרות גרמנית כלל ארצית ב- 1930,
נימנה על הצוות האולימפי הגרמני, בסירות חתירה רגטה Regata שהוכן לאולימפיאדת ברלין 1936. סמוך לפתיחת המשחקים, פיזרו הנאצים את הצוות מפאת זהותו היהודית של מאיר, שהיה הקפטן. הוא סיים לימודיו בביה"ס הכללי, ובין השנים 1929-36 עבד כפקיד במפעל לתוצרת עור, ולמד בבי"ס למסחר. בשנת 1935 נרשם לתנועת החלוץ, בשנת 1936 החל הכשרה חקלאית אצל קרוב משפחה בעל משק חקלאי גדול, משפחת דרייפוס, ע"י העיר קוקסהאבן Cuxhaven, שם על פי עדותו למד
את יסודות החקלאות. כעירוני, ההתחלה הייתה קשה לו, אבל בעקשנות וכוח רצון הוכיח לעצמו שיוכל, ולאחר חצי שנה קיבל זימון ויצא עם קבוצת חברים מהחלוץ, להכשרה בנוינדורף - משק יהודי גדול ומגוון ע"י ברלין. מכיוון שהמצב בגרמניה נעשה מסוכן, הועברה הקבוצה בספטמבר 1937 לדנמרק. מרכז הקבוצה היה בעיר אודנזה שבאי פין, והחברים חולקו למשפחות איכרים בסביבה. מאיר השתלב אצל משפחת רסמוס Rasmus בכפר רנדר Render והרגיש שם כבן משפחה. בדנמרק נפגשו אבא ואימא שבאה מדנציג להכשרה. כשהחליטו להינשא, אימא ביקשה לנסוע לגרמניה כדי להכיר את משפחתו של אבא, אך הוא לא הסכים בטענה שאם יכנסו לגרמניה לא יוכלו לצאת. מאיר נולד בבית ברחוב שטראסהMarketstr 16, מאוחר יותר קנתה המשפחה בית גדול ברחוב גליטשטראסה Geleitstr 17, בקומת הקרקע הייתה החנות ובקומה העליונה דירת המגורים. אחרי עליית הנאצים לשלטון, אולצה המשפחה למכור את הבית במחיר אפסי, ועברה לדירה ברחוב ביסמארק Bismarkstr , מאוחר יותר בעת שהותו של מאיר בדנמרק, נאלצה המשפחה לעבור לקצה אחר של אופנבך, ומשם על פי הודעת הקהילה היהודית באופנבך, נשלחו לטריזנשטט ושם נרצחו.
עם הגיעו לארץ היה חבר קיבוץ שדה-נחום משם יצא לשירותו בפלמ"ח בגיל 31, והיה מאד גאה בכך. מאיר התגייס בשנת 1944, במסגרת גיוס של חברי הקיבוצים ושרת בפלוגה א' ברמת יוחנן. בין תפקידיו, שימש כסליקאי וכאחראי על האפסנאות של הפלמ"ח ברמת יוחנן. בין היתר נטל חלק בפעולת ליל הגשרים, בפיצוץ גשר א-זיו. במשך 35 שנים, היה חבר קיבוץ, שם עבד בחקלאות ומילא תפקידים שונים בהנה"ח וכגזבר.
בשדה-נחום גידל את משפחתו ונולדו שלושת ילדיו.
בשנות חייהם בקיבוץ, היו הורי אנשים מקובלים, פעילים ונבחרים לתפקידים ופעילויות. ביתם היה פתוח לגדולים וקטנים ולמרות מידותיו הקטנות, היה מלא תמיד בחברים ואורחים שלהם המבוגרים ושלנו הילדים. אבא קרא לאימא שרת החוץ שלי, ואימא נתנה לו לנהל את כל ענייני הביורוקרטיה.
כשעזבו את הקיבוץ, בשנת 1972, עברו לקריית מוצקין בסמוך לאחיה של אימא. גם במקומם החדש, שמרו על קשרים חמים עם חבריהם בקיבוץ והיוו תחנה לחברים שעברו בסביבה וקפצו לארוחת צהרים או לסתם שיחה על כוס קפה. צפו מרחוק במתרחש בשותפות בשמחות וצער על
כישלון.
בביתם החדש בקרית מוצקין ומשנת 1980 בכפר-סבא, שמרו על בית פתוח ומעורבות ציבורית, שימשו כוועד הבית, הצטרפו למשמר האזרחי ונהנו מאד מתוכנית האוניברסיטה למבוגרים, שבה למדו בקורסים רבים, הרבו לטייל בעולם ובנו מעגל של חברויות חדשות.
מאיר פריד - תמיר נפטר ב-1.12.1999.
מסרה את הפרטים: בתו, ד"ר תרצה יום-טוב.