דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
ונזכור את כולם

לוחם כהן מרדכי "מוטקה" ז"ל

Cohen Mordechai "Motke"
Cohen Mordechai "Motke"
בן מרים ושמעון
נולד בטבריה, ישראל
ב- תרפ"ט, 1929
גוייס ב-8/1946
שרת בפלמ"ח
יחידות: הגדוד הראשון, פל' א'+ו'
בהכשרת עין חרוד/משמר הים
תפקיד: לוחם
נפל בעת מילוי תפקידו בתאונת אימונים
בתקופת המאבק בשלטון הבריטי
ב-י"ב אייר תש"ז, 2/5/1947
מקום נפילה: גבע
נקבר בטבריה
בן 18 בנפלו

קורות חיים

מרדכי בן מרים ושמעון. נולד בשנת תרפ"ט (1929) בטבריה להורים יוצאי פרס שומרי מצוות. אביו היה סנדלר, שעמל יומם ולילה כדי לפרנס את משפחתו ברוכת הילדים. מרדכי, או כפי שכונה בפי אוהביו "מוטי" ו"מותק", למד בבית-הספר היסודי על שם ארליך בטבריה, היה ילד שובב ומלא שמחת חיים אך בגלל שובבותו נפל סכסוך בינו ובין מורו והוא סיים רק שש או שבע כתות ונפרד - לא בלב קשה - מעל מוריו ובית ספרו שלא הבינוהו.
עבר להתגורר עם סבתו בראש פינה, ולאחר מכן אצל אחיו בכפר הערבי חלסה (לימים קרית שמונה) ושם עסק בחקלאות והתמסר לטיפול בעופות ובבקר. באותו זמן החליט לבנות את חייו בקיבוץ. הוא הצטרף לתנועת "הנוער העובד", התקבל לחברת הנוער ב"אלונים" ובמשך כשנה עבד שם בדיר. שם גילה רצון עז, מרץ ואחריות והכל העריכוהו כעובד חרוץ וחיבבוהו כחבר נעים-הליכות. כעדות חברים היה "נער שזוף, שחור-שיער, רחב-כתפיים וישר-דרך... כבד-תנועה במקצת. אהב את הצחוק". בחברת הנוער שכח מרדכי את הלך רוחו העירוני וספג את רוח הסביבה הכפרית החלוצית והמגשימה. הלך בהתלהבות עצומה לכל אשר נדרש והראה בכל את יכולתו ומסירותו.
לאחר שעשה שנתיים ב"אלונים" עבר, עם חברי הגרעין שאליו השתייך, לקיבוץ עין חרוד. שם עבד ברפת ובביקוריו בבית משפחתו היה מספר בגאווה על חייו בקיבוץ.
בערב שבת, י"ב באייר תש"ז (2.5.1947) יצא כחבר ה"הגנה" והפלמ"ח לאימונים בשדה באדמות קיבוץ גבע. בהתפוצצות שאירעה כתוצאה מתאונה נהרגו שניים מחברי ההכשרה אשר התחנכו בקיבוץ אלונים, ועברו סידרת אימונים בעין חרוד: מרדכי (ג'וני') אוירבוך ומרדכי כהן לצד שמואל קופמן מפקד הכיתה.
מרדכי הובא למנוחות בבית העלמין בטבריה. הניח אב, אם, ארבע אחיות ושלושה אחים.
בחוברת שהוציאו חברים לזכר השלושה שנפלו נכתב בין השאר: "... כי אמנם היו הם שלושה גיבורים אך מאד אהבו לחיות, לקצור, לערום, להעמיס עגלות, או לחלוב הפרות מדי יום, בביתם שלהם בקיבוץ. העתיד זה היה בשבילם החלום".

אלבום תמונות